Eir Inderhaug

Eir Inderhaug

Eir Inderhaug har etablert seg som en av de fremste norske sangerne og gjør seg bemerket på operascener rundt om i Europa. Rollen som Gepopo og Venus i Le grand macabre har hun sunget med stor suksess ved Komische Oper i Berlin, Det Kongelige Teater i København og Den Norske Opera & Ballett. For sistnevnte ble hun tildelt Kritikerprisen 2014. Her i Operaen har hun også gjort Adele i Flaggermusen, Rosina i Barberen i Sevilla, Despina i Cosí fan tutte og Nattens dronning i Tryllefløyten.

Inderhaug har sunget i Morton Feldmans Neither i Dresden og i Krzysztof Pendereckis Devils of Loudon ved Det Kongelige Teater i København. Hun har også gjestet operahus som Bayerische Staatsoper, Theater Bremen og Göteborgsoperan, og vært fast solist ved operaen i Nürnberg og Deutche Oper am Rhein. Ved de to sistnevnte har hun sunget roller som Despina i Così fan tutte, Olympia i Hoffmanns eventyr, Blonde i Bortførelsen fra Seraillet og Ännchen i Jegerbruden. Inderhaug har hatt stor suksess i DNO&B, Trondheim og Kristiansand med soloforestillingen Jeg ER Lucia, der hun selv står for idé, manus og musikkvalg.

Operadebuten hennes var i 1999 som Barbarina i Figaros bryllup ved Det Kongelige Teater i København, men for en del norske TV-tittere ble hun et bekjentskap allerede i 1991 da hun vant NRKs program Talentiaden. Eir Inderhaug er også kjent for sin tolkning av Gudrun i Spelet om Heilage Olav, har sunget rollen som Solveig i Peer Gynt-spelet på Gålå og sunget på flere CD-innspillinger, blant andre Okkenhaugs «Eg veit ei lita jente».

Til høsten har hun engasjement som Weird Sister 1 i urpremieren på Pascal Dusapins Macbeth Underworld i Brüssel og som Eurydike i Offenbachs Orfeus i underverdenen ved Malmö Opera.

Utdannelsen har hun fra Rogaland Musikkonservatorium, Det Kongelige Operaakademi i København og solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Denne førjulen kan du oppleve henne i Rogaland sammen med sine venner i juleturneen “Desembernatt”.

logo-ny-450

Jobber for å skape unike konsert- og teateropplevelser rundt i landet. Underholdning er vår lidenskap og de siste årene har vi fått jobbet med noen av Norges største og mest folkekjære artister.

@ 2023 Mikrofonen

Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende prat!

Mikrofonen | St. Olavsgate 32 | 0166 Oslo | post@mikrofonen.no