Desembernatt – Hematt tel jul

Desembernatt – Hematt tel jul

På scenen er Silje Nergaard, Anders Baasmo, Eli Kristin Hanssveen og Elias Akselsen.

Glede, latter, ettertanke og en god dose julefølelse er bare noe av det du kan forvente deg når fire av Norges fremste artister/skuespiller samles for å gi deg en julekonsert med stor allsidighet.

Silje Nergaard fra Hamar, jazzsangerinnen med verden som lekeplass. Hun har gitt ut 16 album og har en karriere på over 30 år og hun har vært banebrytende på den internasjonale jazzscenen og har skapt sitt helt personlige uttrykk både som sanger og komponist.

Anders Baasmo, en av våres fremste skuespillere, oppvokst på Furnes. Fikk sin gjennombrudd i filmen “Buddy” og har de siste årene sett han både i “Exit” , musikalen “Spamelot” og “Annie” på Folketeateret til strålende tilbakemeldinger. Baasmo er den første som har vunnet alle de fire store skuespillerprisene i Norge: Heddaprisen, Amandaprisen, Kanonprisen og Gullruten. Han har også vært Norges Shooting Star ved filmfestivalen i Berlin.

Eli Kristin Hanssveen er fra Hadeland og er en av de største operastjernene vi har i dette landet. Deburterte i Nasjonaloperaien i 2002. Hun har gjort seg bemerket med sterke kvinneroller som Gilda i Rigoletto, Norina i Don Pasquale, Zerbinetta i Ariadne auf Naxos,Musetta i La bohème, Pamina, Nattens dronning og Første dame i Tryllefløyten, Evrydike i Glucks Orfeus og Evrydike, Violetta i La traviata, Liù i Turandot og Kvinnen i Rolf Wallins nye opera Elysium. Noen husker henne kanskje også fra Stjernekamp hvor hun briljerte i ulike sjangre.

Elias Akselsen fra Nes er en velkjent, dyktig visesanger. Hans kraftfulle sopranstemme har gjort ham kjent i mange sammenhenger. Hans mange plateutgivelser har også gitt ham flere kulturpriser. Sanger og tradisjonsformidler Elias Akselsen lærte seg sitt fag på en så tradisjonell måte som gjøres kan; samlet rundt bålet med sin taterslekt i barndommen. Som tenåring og ung mann levde han som omstreifende musiker i Sverige, hvor han blant andre sang med Cornelis Vreeswijk. Etter det han beskriver som en guddommelig åpenbaring på julaften 1980 vendte han hjem til Norge og har siden blitt predikant og en viktig talsmann for taterne i Norge, både når det kommer til formidling av deres spesielle sangtradisjon og deres historie som utsatt minoritet

Spillesteder:
Gjøvik kirke 26.11
Vang kirke, Hamar 27.11
Lillehammer kirke 28.11
Tingelstad Kirke, Hadeland 12.12
Brumunddal kirke 18.12
Nes Kirke, Årnes 19.12

logo-ny-450

Jobber for å skape unike konsert- og teateropplevelser rundt i landet. Underholdning er vår lidenskap og de siste årene har vi fått jobbet med noen av Norges største og mest folkekjære artister.

@ 2023 Mikrofonen

Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende prat!

Mikrofonen | St. Olavsgate 32 | 0166 Oslo | post@mikrofonen.no