Rita Eriksen

Rita Eriksen

Rita Eriksen, en av Norges fineste stemmer, kjent som soloartist, og som den ene halvdelen av roots/country/vise-duoen Eriksen som hun utgjør sammen med broren Frank Eriksen.

Siden “comeback” som soloartist med Hjerteslag i 2008, har Rita turnert land og strand enten med trio eller fullt band.

Rita Eriksen er stemmen hele Norge kjenner fra de mange Eriksen-hit´ene, utallige duetter med andre norske toppartister og solosuksess “Hjerteslag”. Det skulle være nok å nevne låter som “Tir n’a Noir”, “Sønnavindvalsen”, “The Water Is Wide”, “Coming Down In The Rain” og “Karl Johan”. Høsten 2012 vant hun musikkonkurransen Stjernekamp som ble sendt på NRK , og bærer nå tittelen «Norges ultimate Entertainer»

Rita Eriksen hadde sin albumdebut med Back from Wonderland i 1988. Hun ga senere ut albumet Tideland sammen med den irske sangeren Dolores Keane. Rita Eriksen har samarbeidet med en rekke norske artister( bl.a. Queen Bees m. Anita Skorgan, Marianne Antonsen og Hilde Heltberg) og deltatt som gjestevokalist på flere innspillinger(Vamp, Bjørn Eidsvåg, Jonas Fjeld, Tre Små Kinesere og Hellbillies). Av de mest kjente er hennes bidrag på sangen «Tir n’a Noir» med Vamp. Hun har medvirket på flere utgitte versjoner av sangen og vært med å fremføre den på en rekke Vamp-konserter. Hun er også ansvarlig for den kvinnelige vokalen på Bjørn Eidsvåg-låten «Tålt» og hiten «Skyfri himmel». Rita Eriksen fikk i 1997 Gammleng-prisen i klassen studio.

I 2006 hadde hun debut som syngende skuespiller på Rogaland Teater i stykket Skyfri himmel med sanger av Bjørn Eidsvåg. Utgivelsen av albumet Hjerteslag var Rita Eriksens første solo album på 10 år og ble en stor suksess. Albumet ble etterfulgt av samlealbumet Eriksen – De aller beste, og julealbumet “Velkommen inn” med tradisjonelle sanger som var Frelsesarmeens juleplate i 2009.

logo-ny-450

Jobber for å skape unike konsert- og teateropplevelser rundt i landet. Underholdning er vår lidenskap og de siste årene har vi fått jobbet med noen av Norges største og mest folkekjære artister.

@ 2023 Mikrofonen

Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende prat!

Mikrofonen | St. Olavsgate 32 | 0166 Oslo | post@mikrofonen.no